14. 1. 2010

Pavel Bobek & Pavlína Jíšová

Milí hudební přátelé,                                                                           
chci vás opět informovat o dalším vysílání pořadu „živě…“ Českého rozhlasu Olomouc. A stejně tak si hned v úvodu  dovolím připomenout vysílací frekvence naší stanice (106,8 / 92,8 / 88,7 / 101,6 FM) a pro vás, kteří posloucháte přes internet, že i tady nás můžete „naladit“ opravdu naživo - http://www.rozhlas.cz/olomouc/portal/.
                                  


V dalším, celkově už 70. vysílání, budou našimi milými hosty

PAVEL BOBEK & PAVLÍNA JÍŠOVÁ
a přátelé


Spolu s týmem techniků a produkce pořadu „živě…“ Vás rádi přivítáme tentokrát v sále Reduta (koncertní sál Moravské filharmonie Olomouc, Horní nám. 23)

ve středu  13. ledna 2010,

kdy od 19,30 budou muzikanti hrát do 20,00 hodin jen pro posluchače v Redutě, aby se po časovém znamení ve 20,00 hodin a večerních zprávách přenesli rozhlasovými vlnami i k těm posluchačům, kteří nemohou přijít na koncert do Olomouce.

Pavel Bobek se narodil 16.září 1937 v Praze, po gymnáziu studoval v letech 1955-1961 na Fakultě architektury a pozemního stavitelství ČVUT. Stejně jako všichni jeho vrstevníci propadl rokenrolu, V roce 1963 přijal angažmá sólového zpěváka skupiny Olympic, po odchodu od Olympicu v roce 1965 zpíval s různými skupinami, od roku 1966 nejintenzivněji s Country Beatem, s nímž se v roce 1967 stal stálým členem divadla Semafor, kde působil až do roku 1990. Vydal řadu velmi úspěšných alb. Patří k legendám české pop a country music.

Pavlína Jíšová je výrazná jihočeská pěvecká osobnost, která především v oblasti folku zaznamenala v poslední době výrazný posun kariéry, zejména díky posledním sólovým projektům. Ty ji vyzvedly až za hranice tohoto stylu a potvrdily tak zajímavý vzestup této interpretky, známé i ze spolupráce s Michalem Tučným. Český posluchač a divák ji pak bude  hlavně znát díky letitému účinkování ve skupině Žalman a spol. a ze spolupráce se skupinou Nezmaři. V současné době vystupuje se svou vlastní skupinou (Pavel Peroutka – kontrabas, Jakub Racek – kytary, Adéla Lounková – kytara, flétna).

Spolupráce Pavla Bobka a Pavlíny Jíšové bude opět malým hudebním svátkem a věřím, že se na koncert těšíte stejně, jako já.

Doufám, že mé pozvání i přes vstupné 190,- Kč přijmete a stanete se tak aktivními posluchači živého rozhlasového vysílání. Váš potlesk zároveň pomůže muzikantům překonat trému a koncert tak bude mít (stejně jako vždy v minulosti) výbornou atmosféru. Vstupenky jsou k dispozici v recepci Českého rozhlasu Olomouc, Horní nám. 21 nebo  pro opozdilce hodinu před koncertem v Redutě.
No a pokud byste přece jen nemohli přijít, zachovejte nám přízeň posloucháním našeho rádia a jistě se potkáme někdy při příštích „živě…“, o kterých Vás budu tímto způsobem opět informovat.


                                                                                  Sandy Nosek

Žádné komentáře:

Okomentovat

K vkládání komentáře se můžete přihlásit bez registrace pomocí OpenID na Seznam.cz