8. 2. 2010

Politika? Už toho bylo dost!

Kolikrát jsme se během dvaceti let od převratu zklamali a postupnou zkušeností zjistili, že velké partaje si s námi s občany hrají jako kočka s myší? Navíc jde o stále stejné tváře a stále stejné politicky korektní řeči a hesla. Když potřebují partajníci něco nepopulárního prosadit, tak se jako nedohodnou a povolají tzv. uřednické vlády. Ty pak špinavou práci odvedou za ně, a světe div se, dle tzv. průzkumů veřejného mínění jsou lidé jako bývalý komunista pan Fischer neskutečně populární.

Vládnoucí elitáři počítají s tím, že voliči, jsou natolik různorodá masa, rozdělena ve svých zájmech, že nejsou schopni se organizovaně vzepřít panování notoricky známých partají a budou při stále opakovaně stejné volbě stále čekat na zázrak. Tento zázrak by prý měl vzejít ze středu stejných politických lídrů a skrze kosmeticky upravované politické programy stran typu ODS, ČSSD, Strany zelených, KDU-ČSL, KSČM nebo obskurních politických novotvarů jako je TOP 09.

Je na čase jim ukázat, že voliči jsou schopni se vzbouřit vůči zažitým schématům a sáhnout po zcela jiných lidech i politických programech. Udělejme to, jinak z tohoto bludného kruhu nikdy nevybředneme.

Převzato z: http://www.voltenevyvolene.cz/idea/.

Žádné komentáře:

Okomentovat

K vkládání komentáře se můžete přihlásit bez registrace pomocí OpenID na Seznam.cz